קורס שבועי "אימון בודהיסטי לחיי היומיום"

boul

תורת הנפש הבודהיסטית והתרומה שלה לחיינו האישיים והמקצועיים ולמערכות היחסים

במרכז ללימודי גוף נפש ברמת השרון

עם סנדיה בר-קמה

 

18 מפגשים בימי שלישי, 17:00-20:00 החל ב 10/11/15

 

כולנו רוצים להיות מאושרים, רגועים, שלווים, חיוניים, וליצור יחסים הרמוניים עם הסביבה ועם עצמנו.  כולנו מבקשים לחיות ללא סטרס וללא דאגות, כולנו שואפים למצוא משמעות וחיבור.

הגישה והתרגול הבודהיסטי מציעים לנו דרך וכלים להגשים את השאיפות הראויות והאפשריות האלה.  ההתרחשויות בנפש האדם ניתנות להבנה ולשחרור
באמצעות המדיטציה והרעיונות הבודהיסטים.

 

למי הקורס מיועד: לכל מי שלא חי/ה על אי בודד ורוצה לשפר את איכות חייו/ה ואת מערכות היחסים שבחייו/יה, למי שרוצה ללמוד ולתרגל את הדרך הבודהיסטית כדי לחוות יותר קלוּת ושמחה בחיים האישיים (עם בני/בנות זוג, הילדים, חברים) ובחיים המקצועיים (בחדר הטיפולים, בגישור, באימון, בקשרי עבודה, בעסקים ובלימודים).

הקורס מתאים למתרגלים/ות חדשים/ות וותיקים/ות כאחד.

ייחודו של קורס זה שהוא חוויתי-תרגולי. הוא אינו עוד קורס בפילוסופיה בודהיסטית שאפשר לקחת באוניברסיטה וגם לא משהו שאפשר פשוט לפתוח ספר מבוא לבודהיזם ולרכוש ידע. המטרה של הקורס היא להפוך ידע פנימי עמוק שנמצא בתוכנו לחוויה זמינה ואותנטית שתועיל לנו בחיי היומיום ובמפגשים עם ילדים, בני זוג, חברים ומטופלים.

בקורס נלמד את העקרונות המרכזיים של התורה והפסיכולוגיה הבודהיסטית, איך ליישם אותם בחיי היומיום, וכן מיומנויות מקצועיות ואישיות. בחלק מן המפגשים ניתן יהיה להביא מקרים מהחיים האישיים לחקירה והבנה משותפת.

הנושאים שנלמד בקורס:

מדיטציה – מהי מדיטציה, כיצד היא משפיעה ועוזרת. מה בין תרגול פורמלי לתרגול לא-פורמלי. מהן הסחות דעת, ומהי תודעה צלולה ולא מוסחת. יתרונות המדיטציה בחיי היומיום, ובמפגש עם מטופלים ובמערכות יחסים. הבודהא לימד מדיטציה בארבע תנוחות עיקריות. נתרגל טכניקות מדיטציית ויפאסנה (תובנה) שונות.

מיינדפולנס – להיות בכאן ועכשיו: תשומת לב מודעת – איך עושים את זה ואיך מיישמים את זה באופן מועיל בחיי היומיום. רגע ההווה הוא הזמן היחידי שבו מתרחשים החיים. כדי להיות באינטימיות עם החיים ועם עצמנו – עלינו לפתח את היכולת להיות ברגע ההווה. מיינדפולנס ככלי טיפולי – בעצמנו ובמטופלים.

תקשורת, דיבור נכון והקשבה נכונה – אבני הבניין במערכות יחסים. מהי תקשורת מיטיבה, מהם ארבעת הפרמטרים ל"דיבור נכון" על פי הבודהא, מהי הקשבה מדיטטיבית, איך לשנות דיבור פנימי שיפוטי והרסני. נלמד ונתרגל.

דיבור פנימי שלילי – המגיפה המודרנית: אנחנו רגילים לדרבן את עצמנו על ידי ביקורת ושיפוט. מה עוד עשוי לדרבן אותנו לצמוח ולהשתנות חוץ מביקורת עצמית ושיפוט? האם הדיבור הפנימי שלי כלפי עצמי מלא גינוי, הענשה עצמית וכעס, או שהוא רך, חומל, סולח, מקבל? איך עובדים עם הדיבור הפנימי; איך להיות החבר/ה הכי טוב/ה של עצמי.

כעס ותסכול – האויבים הגדולים: עבודה עם כעס ותסכול – איך לפגוש אותם עם מודעות. רגשות "שליליים" הם לא אויבים בדרך הרוחנית, אין צורך להימנע מהם, להתנגד להם או להתכחש להם – אלא ללמוד להכיל אותם, לעשות להם מקום מבלי 'ללכת לאיבוד' בתוכם, להכיר אותם כשהם מנותקים מהסיפור, מהאשמות ומהצדקות. מהי המתנה שמביא לנו הכעס.

היאחזות – שורש הסבל והכאב: על פי התפיסה הבודהיסטית, כל צורות הסבל מתפתחות על בסיס היאחזות. מה זו היאחזות, ארבעת סוגי היאחזות שמנה הבודהא, איך אפשר לאהוב בלי להיאחז, מה רע בהיאחזות ואיך משתחררים מעוּלה.

שמחה, אושר וקלות – בודהיזם זה לא רק סבל: אנחנו נוטים לעגן את האושר שלנו על גורמים חיצוניים וארעיים; הבודהיזם מלמד שלהישען על מקורות שבריריים וארעיים כדי להיות מאושרים דן אותנו לסבל. איך לפתח יכולת להישען על כושרנו הפנימי, ולפתח תחושת רווחה פנימית שאינה תלויה בנסיבות חיצוניות.  מה מונע ממני להיות מאושר/ת ברגע זה.

אינטימיות – מצרך מבוקש – מה לבודהיזם ולאינטימיות? למה אינטימיות כל כך מפחידה אותנו עד שלרובנו יש יחסי אהבה-שנאה איתה? מה חוסם אותנו מלהיות באינטימיות אמיתית, ואיך לשחרר את החסמים. שלובהיוּת (Inter-being), ויחסי גומלין בין האני לעולם, ביני לזולת.

חמלה – להיות בנעלי האחר/ת – אמפתיה וחמלה ככלי להבנה, לקרבה ולאהבה. בבסיס הגישה הבודהיסטית עומדים שני עקרונות מרכזיים: מחויבות להפחתת הסבל בעולם וחמלה – קארונה. מהי חמלה? במה שונה חמלה מרחמים? למה יותר קל לנו להיות בחמלה כלפי א/נשים זרים וכל כך קשה לנו להיות בחמלה כלפי המשפחה, ההורים, בני/בנות הזוג שלנו? תרגולים ספציפיים לטיפוח חמלה וכדי לחיות עם לב פתוח לרווחה, ולהיות בתקשורת הממוססת את הגבולות המוכרים של "אני" ו "את/ה".

איך להתמודד עם פחדים ומחשבות הרסניות – למחשבות שמתרוצצות בתודעה שלנו ללא שליטה יש כוח עצום והשפעה עצומה על חיינו. הן יכולות לגרום לפחדים, להאשמות, לדיכאון, לכעסים, לדרמות ולסבל. על פי הדהרמה, ישנם חמישה גורמים למחשבות הרסניות, חמש דרכים להתמודד איתן ושני סוגים של פחד. נלמד מיינדפולנס למחשבות, מטה-קוגניציה, ואיך להשתחרר מפחדים ומחשבות מזיקות.

ארעיות, השתנות, בר-חלופיות – אחד משלושת מאפייני הקיום המותנה. החיים שלנו נתונים במצב תמידי של השתנות ושינוי. ההשתנות המתמדת היא טבען של כל התופעות המותנות. עבור רובנו שינוי זה דבר מפחיד ולא רצוי. נלמד איך אפשר לפגוש את השינויים הבלתי נמנעים של החיים, ואיך אנחנו יכולים לפתח יציבות מול שינויים מתמידים. נחקור מה אינו משתנה, ועל מה אפשר להישען ולמצוא ביטחון יציב.

יש אני? אין אני? ואם אין אני – מי יפרנס? – ריקות והתהוות מותנית – החיים הם זרם של תהליכים בלתי פוסקים ולא אישיים – מה קיים מעבר לרגשות ולמחשבות? מה מעבר לדפוסים של האישיות? הריקות של כל התופעות, כולל התופעה הנקראת "אני". לראות את התופעות באופן משחרר.

טבע הבודהא – "עצם טבענו הוא שַלו, שמח ומחובר, אך איננו יכולים לראות זאת כיוון שעל טבענו האמיתי מעיבים אמונות, סיפורים, זיכרונות, מיתוסים והרגלים אשר מכסים את תודעתנו בעננים" – ד"ר סטיבן פולדר.   טיפוח איכויות הלב: אהבה, אמפתיה, חמלה, סליחה, שלווה, שמחה ויציבות. תרגולים ספציפיים לטיפוח ופיתוח טבע הבודהא שבתוכנו.

נון-דואל – המסתורין של החיים: שתי האמיתות בבודהיזם: המישור האולטימטיבי והמישור היחסי. איך נחווים החיים כשלא מזדהים עם התפקידים השונים והתוויות השונות, כשמעשים נעשים ואין מי שעושה. הים יוצר גל והגל חוזר אל הים, ולא מזהה את עצמנו כנפרד מהים. יציבות פנימית בעין הסערה: זיהוי ללא הזדהות.

מתודות הוראה:

כל מפגש מורכב מארבעה חלקים: חלק עיוני, חלק חוויתי, תרגול ושיתוף.
בקורס יהיו הרצאות, שיחות, תרגילים בזוגות או בשלישיות, קבוצות דיון, שאלות ותשובות.
הלימוד בקורס משלב חומרי קריאה ותרגול מעמיק של טכניקות מדיטציית ויפאסנה ומיינדפולנס שונות (אשר יילמדו במהלך הקורס).

אנא הביאו כלי כתיבה.

פרטים: 18 מפגשים בימי שלישי, 17:00-20:00 החל ב 10/11/15

עלות: 3,400 ש"ח.

להרשמה: 03-5495149

Beauty-of-nature

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s